top of page
VP metall Jumper Terminal production

OM VP METALL AS

Om oss

VP Metall er et høyt ansett metallforedlingsselskap lokalisert i Raufoss Industripark, Norge. Med vår omfattende ekspertise innen implosiv kompresjonsteknologi, spesialiserer vi oss på å produsere høykvalitets lederutstyr for elektrisk kraftoverføringsindustri. Våre implosive koblinger, inkludert lineskjøter, avspenninger, loophylser og reparasjonsskjøter, har opparbeidet seg et sterkt rykte ikke bare i de nordiske landene, men også i det kanadiske og amerikanske markedet. Tilpassede løsninger betjener et bredt spekter av kunder, inkludert strømselskaper, elektriske entreprenører, bilindustri, forsvar, romfart, land, vannkraft og mange andre.

Implosiv skjøting: En pålitelig og effektiv løsning for høyspentledere
Våre implosive skjøteprodukter for høyspentledere er satt sammen med eksplosiver i stedet for hydraulisk pressing. Denne implosive skjøtemetoden gir betydelige fordeler som høy kompresjonskvalitet og lang levetid for høyspentledere, rask og enkel installasjonsprosess og reduserte arbeidskostnader. Det gir en pålitelig og effektiv løsning for skjøting av kraftledninger, uavhengig av ledertype eller om kraftledningene er tørre eller smurte. Teknologien passer for alle standard linjetyper.

Implosiv skjøteteknologi: Et pålitelig og holdbart alternativ til konvensjonell kompresjonsmetode
Implosjonsskjøteteknologien ble opprinnelig utviklet på Raufoss på 1960-tallet. Siden den gang har produktet vært mye brukt i mange tiår og har etablert et rykte for pålitelighet og holdbarhet, spesielt i det utfordrende nordiske klimaet. Implosjonsskjøtemetoden som brukes erstatter den konvensjonelle kompresjonsmetoden som er mest brukt i markedet, noe som resulterer i overlegen kompresjonskvalitet og lengre levetid.

Kunden kommer først: VP metalls forpliktelse til dyktighet innen implosjonsskjøte- og skjøteløsninger
Våre implosive skjøteprodukter har et sterkt fundament i vår materialkunnskap og pyrotekniske ekspertise, som vi har opparbeidet oss gjennom vår tilstedeværelse i det verdensledende og innovative industriparkmiljøet på Raufoss. Med et team på ca. 23 ansatte er VP metall stolte av å være ISO-sertifisert og CE-godkjent, noe som sikrer at produktene våre oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet. Våre dyktige fagfolk er forpliktet til å levere produkter og tjenester av høy kvalitet som oppfyller behovene til våre kunder. Fra design til produksjon streber vi etter kvalitet og kundetilfredshet

VP metall ble etablert 1. juni 2000 og i 2021 ble vi kjøpt opp av svenske Lagercrantz Group.

Project Lyse - Fagrafjell 2022

Watch our film to see Implosive connectors used in the field during installation in Sandnes project Lyse - Fagrafjell 2022.

Implosive Connectors in the field

Implosive Connectors in the field

Spill video
bottom of page