top of page
VP metall Jumper Terminal production

OM VP METALL AS

Om oss

VP metall er en produksjonsbedrift som holder til i Raufoss Industripark, Innlandet. Vi er i dag 23 ansatte. VP metall ble etablert den 1. juni 2000 og i 2021 ble vi kjøpt opp av svenske Lagercrantz Group.

Våre hovedprodukter er materiell til linjebygging, lineskjøter, avspenninger, loophylser og reparasjonsskjøter. Vi tar også på oss oppdrag innen forming og bearbeiding av metaller som aluminium, stål, messing og kobber.

Lineskjøtproduktene blir montert med eksplosiver i stedet for bruk av hydraulisk pressing, noe som gjør at kvaliteten blir høy og levetiden lang. Dette er også tidsbesparende, noe som gjør at byggetiden blir kortere enn med tradisjonelt utstyr. Teknologien ble utviklet på Raufoss på 1960 tallet, så produktet er brukt over mange år og har gode referanser i tøft

nordisk klima. Eksplosjonsmetoden erstatter hydraulisk pressing som er mest vanlig på markedet. Statnett er vår hovedkunde.

Produktene kan brukes på tørre liner, helinnfettede legerte liner og feral liner med innfettet stålkjerne. De er utviklet for alle standard linetyper.

Bakgrunnen for lineskjøtproduktene er materialkunnskap og pyroteknisk erfaring i et verdensledende og stort industrimiljø med til sammen ca 2500 ansatte her på Raufoss. VP metall er ISO sertifisert og CE godkjent.

Project Lyse - Fagrafjell 2022

Watch our film to see Implosive connectors used in the field during installation in Sandnes project Lyse - Fagrafjell 2022.

Implosive Connectors in the field 2022

Implosive Connectors in the field 2022

Spill video
bottom of page